Controleer en corrigeer kilometerstanden.

Deze pagina bevat een instructie voor EasyTrack 2.0 en Web EasyTrack.

EasyTrack 2.0
 

Kijk voor een instructie in de helpfile van EasyTrack 2.0.
Hoe kom je daar? Zie omschrijving hieronder.

Indien je de instructie niet kan volgen omdat er functionaliteiten ontbreken, neem dan contact op met de helpdesk.  Er kan dan naar de rechten van jouw account gekeken worden.

EasyTrack Web

Stap 1.

Neem de kilometerstand in het voertuig op, op het moment dat deze stil staat. Zet altijd eerst even het contact uit voordat je de kilometerstand opvraagt. Indien het contact reeds uit is, hoef je dit niet te doen. Noteer wat de huidige kilometerstand is en de tijd en datum dat je de kilometerstand hebt opgenomen. Zet het contact vervolgens enkele seconden aan en vervolgens weer uit. Deze tijd en datum zijn van belang voor het doorvoeren van de correctie op het juiste moment.

       
       

Stap 2.

In EasyTrack, zet een vinkje in de tree bij het betreffende kenteken en dubbelklik op het kenteken in de tree. Indien je de kilometerstand vandaag in het voertuig hebt opgenomen, kan je direct door naar stap 4. Heb je de kilometerstand eerder dan vandaag opgenomen dan dien je door te gaan naar stap 3.

   
       

Stap 3.

Je hebt de kilometerstand op een andere dag dan 'vandaag' opgenomen. Hiervoor dien je de rit gegevens van die betreffende dag op te vragen. Je dient hiervoor de juiste datum te selecteren. Klik hiervoor op het automatisch ververs icoontje waardoor hiervoor een rood icoontje in de plaats komt (1), selecteer in de keuzelijst "ritten"(2) en vervolgens klik je op de knop met drie puntjes (3). Selecteer de datum waarop je de kilometerstand hebt opgenomen (4) en druk op OK (4). 

   
       

Stap 4.

Klap het menu bezoeken uit door op het plusje te drukken, indien deze reeds open staat mag je deze stap overslaan.

   
       

Stap 5.

Klik op het bezoek waar de tijd waarop je de kilometerstand hebt opgenomen binnen valt. Voorbeeld: Je hebt de kilometerstand om 11:11 in het voertuig opgenomen dan dien je (in dit geval) het bezoek van 11:11 tm 11:11 te selecteren omdat de opname tijd binnen dit bezoek valt.

Klik met de rechtermuisknop in het menu op "correctie-kmstand". (Indien je deze knop niet ziet in het menu dien je contact op te nemen met onze helpdesk.)

   
       

Stap 6.

Geef de nieuwe kilometerstand op en druk op OK.