EasyTacho rijtijden zichtbaar maken in EasyTrack: De voordelen van real-time informatie

Als transportplanner of transportondernemer is het van cruciaal belang om altijd op de hoogte te zijn van de rijtijden van je chauffeurs. Tijdens het plannen moet je met veel factoren rekening houden. Waaronder ook met het naleven van de wettelijk rij- en rusttijden. Het is dan ook fijn om eenvoudig inzicht te hebben in de rij- en rusttijden van jouw chauffeurs. Gelukkig is er een eenvoudige en effectieve manier om deze informatie real-time in te zien: EasyTacho rijtijden zichtbaar maken in EasyTrack.

Het EasyTacho platform faciliteert naast het downloaden van tachograaf en chauffeurskaart gegevens ook real-time tachograaf informatie. Waaronder het rijtijdenbudget van chauffeurs. In de basis is EasyTacho de enige plek om deze data in te zien. Maar wanneer je bijvoorbeeld de Efficio boordcomputer gebruikt, heb je de mogelijkheid om de real-time rijtijden data van EasyTacho aan chauffeurs in EasyTrack te koppelen. 

Voordelen

Het hebben van real-time informatie over de rijtijden van je chauffeurs in EasyTrack biedt tal van voordelen. Ten eerste kun je tijdens het plannen in 1 oogopslag proactief anticiperen op eventuele overtredingen van de rij- en rusttijden. Als een chauffeur bijvoorbeeld bijna zijn maximale rijtijd heeft bereikt, kun je direct actie ondernemen en hem een rustpauze laten nemen. Dit kan je bijvoorbeeld via de berichtenmodule in EasyTrack doen. Dit voorkomt niet alleen boetes, maar zorgt er ook voor dat je chauffeurs fris en alert blijven tijdens het rijden.

Daarnaast helpt het zichtbaar maken van de rijtijden in EasyTrack bij het optimaliseren van de planning. Je kunt de beschikbare rijtijden van je chauffeurs nauwkeurig in de gaten houden en hier rekening mee houden bij het plannen van ritten. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je chauffeurs altijd binnen de wettelijke grenzen blijven en dat er voldoende rusttijden worden ingepland.

Bovendien biedt EasyTrack ook inzicht in andere relevante gegevens, zoals de snelheid van het voertuig, taken/ritten informatie, activiteiten, berichten en de locaties. Door deze informatie te combineren met de rijtijden, kun je een volledig beeld krijgen van alles wat je nodig hebt om efficiënt te kunnen plannen. En dus ook kosten besparen.

Daarnaast helpt het naleven van de rij- en rusttijden niet alleen bij het voorkomen van boetes, maar ook bij het creëren van een veiligere werkomgeving. Door ervoor te zorgen dat je chauffeurs voldoende rust nemen, minimaliseer je het risico op vermoeidheid en verminder je de kans op ongevallen. Dit is niet alleen goed voor de veiligheid van je chauffeurs, maar ook voor de reputatie en het imago van je bedrijf.

Conclusie

Al met al biedt het combineren van EasyTacho rijtijden met andere relevante gegevens in EasyTrack voor tal van voordelen voor transportplanners en transportondernemers. Het stelt je in staat om proactief te handelen, je planning te optimaliseren, kosten te besparen en een veiligere werkomgeving te creëren. Met EasyTacho en EasyTrack heb je altijd de controle over de rijtijden van je chauffeurs, waar je ook bent.

Dus waar wacht je nog op? Neem vandaag nog de stap naar een efficiënter en veiliger transportbeheer met de EasyTacho rijtijden koppeling met EasyTrack. Jouw chauffeurs en je bedrijf zullen er zeker van profiteren!

Contact met productspecialist