Continental - ContiConnect: Efficiënte bandenmonitoring op afstand

 

Met ContiConnect van Continental is het mogelijk om de bandenspanning en -temperatuur op afstand en voortdurend te monitoren. Dit innovatieve systeem waarschuwt je ook direct wanneer er alarmerende waarden worden gedetecteerd. Door ContiConnect te gebruiken, kan je band-gerelateerde pechgevallen vermijden en de bedrijfstijd van jouw voertuigen optimaliseren.

De ContiConnect-bandensensor wordt gemonteerd in de band, zodat er continu gegevens kunnen worden verzameld. Deze sensor kan na aankoop van de band worden gemonteerd, maar kan ook al tijdens de productie in de fabriek worden geïnstalleerd.

 

ContiConnect – De efficiënte oplossing voor bandenmonitoring op afstand

ContiConnect TPMS bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder sensoren in de banden, een yard reader station, een backend-systeem en een webportaal met meldingsservices. Het yard reader station verzamelt metingen, analyses en rapportages over de bandenspanning en -temperatuur voor volledige vloten op basis van gegevens die door de sensoren in de banden worden verzonden.

Het ContiConnect-systeem verstuurt alarmsignalen naar jouw chauffeurs en backoffice wanneer de bandenspanning afwijkt van de gedefinieerde waarde. Het informeert de aangewezen ontvangers en stelt voor om de waarden indien nodig te corrigeren. Hierdoor kun je proactief handelen en problemen voorkomen in plaats van ze achteraf te moeten oplossen. Dit leidt tot een hogere bedrijfstijd van jouw volledige vloot, minder onderhoud en over het algemeen meer succes in mobiliteit en efficiëntie.

Met ContiConnect biedt Continental een geavanceerde oplossing voor bandenmonitoring op afstand. Door gebruik te maken van dit systeem kun je jouw voertuigen optimaal laten presteren, terwijl je tegelijkertijd kosten bespaart en veiligheid bevordert.

 

Rietveld  |  One stop shop voor Easy voertuigmanagement en veiligheid