Beter zicht voor chauffeurs van speciaal transport: Een revolutionaire oplossing

In de wereld van speciaal, zwaar en exceptioneel transport zoals het vervoer van betonnen balken, transformatoren, machines en machineonderdelen, speelt veiligheid een cruciale rol. Chauffeurs op deze transporten zijn ware vakmensen die geconfronteerd worden met de uitdaging om met minimale schade hun lading veilig van A naar B te krijgen. In dit artikel bespreken we een innovatieve oplossing die het zicht voor deze chauffeurs aanzienlijk kan verbeteren met draadloze camera’s.

 

De uitdaging: Beperkt zicht tijdens speciaal transport

Chauffeurs van speciaal transport navigeren dagelijks met omvangrijke en vaak onhandige ladingen door het verkeer. Het beperkte zicht rondom deze grote voertuigen en ladingen verhoogt het risico op schade van de lading tijdens het transport. Dit leidt niet alleen tot financiële verliezen, maar ook tot vertragingen en verminderd werkplezier onder chauffeurs . De uitdaging is om per situatie en type lading op eenvoudige manier toch extra zicht te creëren.

 

De oplossing: Flexibel monteerbare draadloze camera's

De introductie van draadloze camera's biedt een veelbelovende oplossing voor het verbeteren van het zicht rondom speciale transportvoertuigen. Deze camera’s kunnen, omdat ze draadloos zijn, eenvoudig op gewenste plaatsen op een trailer of lading geplaatst worden. Het draadloze camerasysteem kan tot 4 camera’s per zender de beelden naar de cabine sturen. De chauffeur kan afhankelijk van zijn behoefte kiezen welke camera hij in beeld wil hebben. Dit extra zicht verbetert de veiligheid tijdens het transport aanzienlijk. 


Implementatie en technische Specificaties

Rietveld levert een set met beeldscherm, camera ‘keuze’ paneel, camera's, ontvangers en zenders. De ontvangers worden doorgaans op de cabine geplaatst en de camera’s en ontvangers worden op de trailer of lading gemonteerd. De stroomvoorziening kan dan op de verlichting van de breedteborden aangesloten worden. 
En als je een stap verder wil gaan, kan je je laten inspireren door onze klant Jan Kees Boer Transport. Zij hebben een robuuste behuizing met magneten gemaakt, waardoor ze de zenders en camera’s flexibel op de trailer of lading kunnen plaatsen. Zij hebben dan ook de vrijheid om per lading en situatie het ideale extra zicht te creëren.


Nodige camera producten en investering

 • Camos TVI Receiver Wireless Unit
 • Camos TVI Transmitter Wireless Unit
 • Camos 7 inch monitor HD TVI, 1 camera
 • HVI TDI Industrie camera
 • CAMOS verlengkabel 5M
 • CAMOS camerakabel 5M
 • Ontvanger switching button


Totale investering: vanaf € 1443,24 per voertuig*
(*1 camera per voertuig en exclusief robuuste behuizing en installatie)


Offerte aanvragen


Voordelen van draadloze camera’s voor speciaal transport

 • Minder schades: Verbeterd zicht vermindert de kans op aanrijdingen en schade tijdens het transport.
 • Minder beschadigde ladingen : Preciezer navigeren leidt tot minder fouten en retouren.
 • Minder procedures met betrekking tot schadeafhandelingen: Minder schade betekent minder tijd en geld besteed aan schadeafhandelingen.
 • Minder kosten: Het voorkomen van schade en retouren leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen.
 • Meer werkplezier voor chauffeurs: Minder stress en meer vertrouwen tijdens het rijden verhogen het werkplezier.
 • Meer tevreden klanten: Een vlotter en veiliger transportproces leidt tot hogere klanttevredenheid.

 

Discussie: De toekomst van begeleiding bij speciaal transport

Met de introductie van draadloze camera’s rijst de vraag of de verplichte begeleiding bij speciaal transport nog altijd noodzakelijk is. Deze technologische vooruitgang biedt chauffeurs immers een ongekend niveau van zichtbaarheid en controle over hun lading. De vraag is dan ook of deze innovatie de traditionele begeleiding kan vervangen of aanvullen, wat zou kunnen leiden tot verdere kostenbesparingen en efficiëntieverbeteringen in de sector.  In Scandinavië is het bijvoorbeeld al niet meer nodig om begeleiding mee te laten rijden als je breedte en achtercamera’s gebruikt.


Conclusie

De implementatie van draadloze camera's in de wereld van speciaal transport belooft een revolutie op het gebied van veiligheid en efficiëntie. Met een relatief kleine investering kunnen bedrijven hun chauffeurs voorzien van een krachtig hulpmiddel dat het risico op schade aanzienlijk vermindert en het algehele transportproces verbetert. Het is een stap vooruit die niet alleen de chauffeurs, maar ook de klanten en de bedrijven zelf ten goede komt.

Meer informatie

Heb je extra advies nodig over draadloze camerasystemen?
Heel begrijpelijk! We staan klaar om je te helpen met jouw persoonlijke wensen. Samen kijken we naar de mogelijkheden. Dat is de kracht van Rietveld. Maatwerk, persoonlijke aandacht, korte communicatielijnen met altijd de Easy Mindset. 

Contact met productspecialist