Brandweerwagen - Brandweerauto
Veilig en snel werken met de Brandweerwagen

Een brandweerwagen is een essentieel voertuig bij het bestrijden van branden en het verlenen van hulp in noodsituaties. Maar hoe zorg je ervoor dat de brandweerwagen optimaal wordt gebruikt, efficiënt brandstof verbruikt en heel snel ter plaatse is? 

Het plannen en meten van het gebruik en verbruik van brandweerwagens

Om het gebruik en brandstofverbruik van een bestelauto te optimaliseren, is het belangrijk om dit goed te plannen en te meten. Door bijvoorbeeld routes slim op te starten en rekening te houden met verkeersdrukte, stoplichten op groen laten springen als de brandweerwagen eraan komt. Daarnaast zijn er tools beschikbaar waarmee je het brandstofverbruik kunt monitoren en analyseren.

Locatiebepaling van de brandweerauto

Om te weten waar de brandweerwagen zich bevindt, dient er gebruik te worden gemaakt van GPS-tracking. Hierdoor kunnen hulpdiensten in real-time zien waar de wagens zijn, waardoor ze sneller kunnen reageren op noodsituaties.

Snelheid en veiligheid

Om ervoor te zorgen dat de brandweerwagen snel op de bestemming aankomt, is het belangrijk om rekening te houden met verkeersstromen en mogelijke obstakels. Daarnaast kunnen slimme routeplanners en verkeersinformatiesystemen worden gebruikt om de snelste route te bepalen. Hierdoor kan kostbare tijd worden bespaard.

Hulpmiddelen voor veiliger rijden

Om de veiligheid van de brandweerlieden te waarborgen, zijn er verschillende hulpmiddelen beschikbaar op de brandweerwagen. Denk aan alarmen, flitsers, piepers. Vrijwel iedere brandweerwagen in Nederland wordt tegenwoordig voorzien van Rietveld's Omnivue 360 graden camerasysteem om snel ter plekke komen op plek van de noodsituatie.

Kortom, door veilig en snel te werken met een brandweerwagen kunnen noodsituaties efficiënt worden aangepakt en mensenlevens worden gered. Het bepalen van de locatie, het optimaliseren van de snelheid en het gebruik van veiligheidsvoorzieningen zijn allemaal belangrijke aspecten om dit te bereiken.

Rietveld helpt jou met EasyManagement en EasySafety producten voor brandweerwagens:

EasyTrack - voor o.a. planning, rittenmanagement, registraties, data-analyses
EasyView - videotelematica en camera's voor extra veiligheid en zicht
EasyAlarms - alarmen, flitsers voor extra waarschuwingen

Interesse of meer informatie nodig?

Koop artikelen direct in onze webshop of laat je uitgebreider informeren door één van onze productspecialisten. We helpen je graag!

Ja, ik wil graag meer informatie over de oplossingen van Rietveld voor de brandweerwagen  

 

Rietveld | Start with Easy!