Automatisch verbinding camera en monitor bij wisselen opleggers.

De Camos CM-5050 is een draadloos camerasysteem dat speciaal ontwikkeld is voor gebruik op trekker/opleggercombinaties. Het zorgt er automatisch voor dat het beeld van de camera achterop de oplegger om de monitor in de cabine verschijnt.

Er is geen verbindingskabel tussen trekker en oplegger nodig en de chauffeur hoeft geen extra handeling uit te voeren.

 
  • Automatisch pairen tussen camera en monitor
  • Ideaal bij regelmatig wisselen van trailers
  • Onbeperkt aantal camera’s te koppelen

 

Toepassingen:
  • Vrachtwagen.

 

Zicht achter de oplegger zonder een verbindingskabel nodig te hebben.

Het probleem
 

Een achteruitrijcamera op een oplegger blijkt in de praktijk meestal niet zo’n nuttige oplossing. Dit is zeker zo wanneer er veel gewisseld wordt tussen trekkers en opleggers.

De kabel die nodig is voor de verbinding tussen de monitor in de cabine en de camera achterop de oplegger is daar vaak de oorzaak van. Deze kabel wordt de ene keer losgekoppeld van de trekker en de andere keer van de oplegger.

Ook komt het voor dat een chauffeur vergeet deze kabel los te koppelen, waardoor die kapot getrokken wordt op het moment dat de trekker wegrijdt.

Hierdoor is er vaak geen, of een defecte, kabel voor de achteruitrijcamera aanwezig als een chauffeur een oplegger aan moet koppelen.

Gevolg: geen beeld van de achteruitrijcamera op de monitor in de cabine.

De oplossing
 

De Camos CM-5050 maakt het mogelijk om, zonder verbindingskabel tussen trekker en oplegger, toch altijd beeld te hebben met een achteruitrijcamera.

Het systeem bestaat uit een zender, die op de oplegger gemonteerd wordt, en een ontvanger, in de cabine. Deze zorgen voor een draadloze overdracht van de camerabeelden naar de monitor.

Maar dat is nog niet alles. De Camos CM-5050 heeft ook een automatische pairing functionaliteit. Dit houdt in dat de ontvanger in de cabine automatisch het signaal van de zender op een oplegger oppikt als deze aan een (nieuwe) trekker gekoppeld wordt.

Zo heeft de chauffeur van een trekker/opleggercombinatie altijd beeld van de achteruitrijcamera, zonder daar ook maar één extra handeling voor uit te hoeven voeren.

 

Automatische pairing in de praktijk:

Stap 1:

De chauffeur rijdt achteruit richting het dock en heeft zicht dankzij de camera achterop de trailer.

 

 

Stap 2:

Na het afkoppelen van de trailer, wordt de verbinding tussen monitor en camera verbroken.

 

 

Stap 3:

Bij het aankoppelen van een nieuwe trailer, maakt de monitor automatisch verbinding met de camera.

 

 

Stap 4:

De chauffeur rijdt weg met de trailer en heeft, zonder zelf iets te doen, verbinding met de camera.

 

 

Zo werkt automatic pairing.

Zender en ontvanger maken automatisch verbinding.

De monitor in de cabine is aangesloten op de ‘receiver-unit’. Deze maakt automatisch verbinding met de ‘transmitter-unit’ die op de camera achterop de oplegger is aangesloten. Op het moment dat er een stroomverbinding tussen de trekker en de oplegger tot stand is gebracht, zijn de camera en monitor met elkaar verbonden. De chauffeur hoeft verder geen handeling uit te voeren.

 

Meer informatie

Heb je extra advies nodig over draadloze camerasystemen?
Heel begrijpelijk! We staan klaar om je te helpen met jouw persoonlijke wensen. Samen kijken we naar de mogelijkheden. Dat is de kracht van Rietveld. Maatwerk, persoonlijke aandacht, korte communicatielijnen met altijd de Easy Mindset. 

Contact met productspecialist