Bestelwagen - Bestelauto - Bestelbus

Werken met Bestelwagens - Efficiënt, Veilig en Comfortabel

Een bestelwagen, ook wel bekend als bestelbus of -auto, is een veelgebruikt voertuig voor zakelijke doeleinden. Het biedt de mogelijkheid om goederen te vervoeren en diensten uit te voeren op een efficiënte manier. Maar hoe zorg je ervoor dat je veilig, efficiënt en comfortabel kunt werken met bestelwagens / bestelauto's?

Het plannen en meten van het gebruik van bestelauto's

Om het gebruik en brandstofverbruik van een bestelauto te optimaliseren, is het belangrijk om dit goed te plannen en te meten. Door bijvoorbeeld routes slim in te plannen en rekening te houden met verkeersdrukte, kun je tijd en brandstof besparen. Daarnaast zijn er verschillende tools beschikbaar waarmee je het brandstofverbruik kunt monitoren en analyseren, zodat je eventuele inefficiënties kunt identificeren en aanpakken door je chauffeurs te coachen in rijgedrag.

Het plannen, monitoren, registreren van de ritten met de bestelwagen(s)

Het is essentieel om de ritten van de bestelwagen goed te plannen en te registreren. Je wil weten waar de bestelauto zich real-time bevindt. Gelukkig zijn er tegenwoordig geavanceerde computers met GPS- en Telematica systemen beschikbaar die je uitgebreide managementinformatie bieden. Dit stelt je in staat om routes efficiënter te plannen, vertragingen te vermijden en om de voortgang van een levering te volgen. Het maakt mogelijk om snel en efficiënt te reageren op veranderingen in de planning of eventuele noodsituaties.

Hulpmiddelen voor veiliger werken

Veiligheid is natuurlijk essentieel bij het werken met een bestelwagen. Gelukkig zijn er tal van hulpmiddelen beschikbaar die de veiligheid kunnen vergroten. Denk aan videotelematica oplossingen, 3D camera's en dashcams, achteruitrijcamera's, achteruitrijalarmen, parkeersensoren en dodehoekwaarschuwingssystemen. Door deze technologieën te gebruiken, minimaliseer je het risico op ongevallen en zorg je voor een veilige werkomgeving. 

Kortom

Veilig, efficiënt en comfortabel werken met een bestelwagen of bestelvoertuig is mogelijk door gebruik te maken van verschillende hulpmiddelen en technologieën. Het plannen en meten van gebruik en brandstofverbruik, het volgen van de bestelauto en het creëren van een veilige en comfortabele werkomgeving zijn de sleutels tot succes. Investeer in deze aspecten en zorg ervoor dat jouw bestelauto's optimaal presteren.

 

Rietveld helpt jou met EasyManagement en EasySafety producten voor bestelauto's:

EasyTrack - rittenmanagement 
EasyDrive - rijsstijlanalyse
EasyView - videotelematica en camera's 

 

Interesse?

Ben je geïnteresseer en/of wil je meer informatie?

Koop artikelen direct in onze webshop of laat je uitgebreider informeren door één van onze productspecialisten. 

Ja, ik wil graag meer informatie over de oplossingen van Rietveld voor de bestelwagen 

 

Rietveld | Start with Easy!