Bespaar brandstof en tijd met GreenFlow for Trucks op de Efficio boordcomputer. Met GreenFlow for Trucks krijgen chauffeurs een melding over de adviessnelheid om groen licht te krijgen en ontvangen daarnaast informatie op maat over files, wegwerkzaamheden en maximumsnelheid. Doordat de vrachtwagens minder stoppen en optrekken ontstaat er een soepele verkeersdoorstroom, waarbij het brandstofverbruik afneemt, terwijl de chauffeurs comfortabeler kunnen rijden.

Stel je voor, verkeerslichten die op groen springen zodra een vrachtwagen of zelfs een konvooi vrachtwagens nadert. De voordelen: minder brandstofverbruik en dus minder uitstoot, minder geluidsoverlast, minder slijtage van het asfalt en prettiger rijden voor de chauffeur. GreenFlow for Trucks maakt het mogelijk zwaar vrachtverkeer beter te laten doorstromen wanneer zij een verkeerslicht naderen. Een eenvoudige app op de Efficio3 boordcomputer maakt contact met de verkeersregelinstallatie (VRI) die is opgewaardeerd naar een intelligente verkeersregelinstallatie (iVRI).

GreenFlow for Trucks op de Efficio Boordcomputer

Met GreenFlow for Trucks krijgen chauffeurs via de Efficio3 for Transport boordcomputer een melding over de adviessnelheid om groen licht te krijgen en ontvangen daarnaast informatie op maat over files, wegwerkzaamheden en maximumsnelheid. Deze vorm van informatie-uitwisseling is mogelijk door nieuwe software en geïntegreerde overheidsdata in logistieke systemen.

  1. brandstofverbruik
  2. CO2-uitstoot
  3. geluidshinder
  4. slijtage van banden en remblokken doorstroming van al het verkeer
  5. voor de chauffeur (in relatie tot het te verwachten groensignaal)
  6. en stilstaan bij verkeerslichten wordt tot een minimum beperkt

Lees hier meer over GreenFlow for Trucks.