Asfalteermachine
Werken met een Asfalteerachine - Efficiënt, Veilig en Comfortabel

Een asfalteermachine is een essentieel hulpmiddel in de weg- en bouwsector. Deze machine wordt gebruikt om verse asfalt te leggen en oppervlakken te egaliseren. Om veilig, efficiënt en comfortabel te kunnen werken met een asfalteermachine, zijn er verschillende belangrijke aspecten waar rekening mee gehouden moet worden.

Het plannen en meten van het gebruik

Het plannen en meten van het gebruik van een asfalteermachine kan helpen om efficiëntie te maximaliseren en kosten te beheersen. Dit kan worden gedaan door middel van taakplanning, urenregistratie en brandstofverbruiksmeting. Door deze gegevens bij te houden, kunnen bedrijven inzicht krijgen in de prestaties van hun machines.

Het lokaliseren van de asfalteermachine

Om te weten waar de asfalteermachine zich bevindt, kan gebruik gemaakt worden van moderne technologieën zoals GPS-tracking. Dit zorgt ervoor dat er altijd real-time informatie beschikbaar is over de locatie van de machine. Hierdoor kunnen planners en supervisors gemakkelijk de voortgang van het werk volgen en indien nodig bijsturen.

Veiligheid op de werkvloer

Het werken met een asfalteermachine brengt bepaalde gevaren met zich mee. Om de veiligheid te waarborgen, is het belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen. Dit omvat onder andere goed licht en zicht, alarmen, flitsers, detectieapparaten en comfortabel temperatuur in de cabine. Daarnaast moeten alle medewerkers goed getraind zijn in het gebruik van de machine en op de hoogte zijn van mogelijke risico's.

Veiligheidshulpmiddelen voor werken met een asfalteermachine

Om de veiligheid bij het werken met een asfalteermachine te verbeteren, zijn er verschillende hulpmiddelen beschikbaar. Dit omvat onder andere werklampen, alarm- en detectiesystemen voor naderende voertuigen, objecten en personen. Deze hulpmiddelen helpen bij het verminderen van risico's en het vergroten van de veiligheid op de werkplek.

Conclusie

Veilig, efficiënt en comfortabel werken met een asfalteermachine vereist de juiste planning, het meten van het gebruik, het waarborgen van veiligheid op de werkvloer, het gebruik van hulpmiddelen voor veiliger werken en het creëren van comfort in de cabine. Door deze aspecten serieus te nemen en te implementeren, kan een betere werkomgeving worden gecreëerd waarin zowel de machinist als het gehele team optimaal kunnen presteren. 

Rietveld helpt jou met EasyManagement en EasySafety producten voor de Asfalteermachine:

EasyTrack - rittenmanagement
EasyAsset - lokaliseren van de bulldozer
EasyDetect - detectieapparatuur voor obstakels en personen
EasyAlarm- alarmeringsapparatuur voor waarschuwing dat de asfalteermachine in de omgeving is
EasyLights - duurzame LED werklampen voor comfortabel werken in het donker

 

Interesse?

Koop artikelen direct in onze webshop of laat je uitgebreider informeren door één van onze productspecialisten. 
We helpen je graag.

 

Ja, ik wil graag meer informatie over de oplossingen van Rietveld voor de asfalteermachine 

 

 

Rietveld | Start with Easy!