Verminder de kans op schade of ongevallen met achteruitrijcamera’s

Voorkom schade en ongevallen met de hoogwaardige achteruitrijcamera van Camos. Deze geavanceerde camera’s stellen bestuurders in staat om dode hoeken van hun voertuigen te vermijden. Ze zijn ideaal voor vrachtwagens, bestelbussen en zelfs machines zoals shovels en graafmachines. De Camos achteruitrijcamera’s met display bieden een uitzonderlijk helder beeld, zijn robuust en gaan lang mee. Kies voor veiligheid en betrouwbaarheid met een achteruitrijcamera van Camos.

De voordelen van camerasystemen

Veel bedrijven maken tegenwoordig gebruik van camerasystemen om schades te voorkomen en claims efficiënt af te handelen. Het gebruik van camera’s biedt verschillende voordelen, zoals het bieden van inzicht. Deze systemen helpen niet alleen bij het vermijden van dode hoeken en vergemakkelijken van het inparkeren, maar ze zijn ook ideaal om snel inzicht te krijgen in een situatie bij schadeclaims. Met een camerasysteem kun je makkelijk achterhalen wat er precies is gebeurd en wie er verantwoordelijk is.

Het gebruik van een camerasysteem zorgt voor snelle duidelijkheid en voorkomt lange juridische procedures. Bovendien draagt het verbeterde zicht significant bij aan het verminderen van schades.

De juiste combinatie van hardware en software kan een aanzienlijk verschil maken. Neem bijvoorbeeld de automatische detectie van kwetsbare weggebruikers. Of het Camos-systeem dat een oplegger naadloos koppelt aan een cabine zonder kabels. Als je regelmatig van oplegger wisselt, is deze oplossing mogelijk interessant voor jou.

Dit geavanceerde systeem herkent automatisch wanneer de camera moet worden gekoppeld aan de monitor. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een scherp beeld en voorkom je dat kabels beschadigd raken tijdens het wisselen van trekker en oplegger. Het is een ideale oplossing die veel gemak biedt.

Een dodehoek camera

Doblispiegels, waarschuwingsstickers en oneindig veel media aandacht. Er is al veel gedaan om dodehoekongevallen te voorkomen. En terecht. Ongelukken als gevolg van de dode hoek zijn vaak geen pretje.

Voertuigveiligheid is om dit soort situaties te voorkomen is van levensbelang. En dat beamen ze bij de Europese Unie met hun Vision Zero beleid. Met deze Europese visie streeft de EU naar nul verkeersdoden in 2050. Dat lijkt heel ambitieus en mogelijk wat ver weg. Maar niks is minder waar.

Wist je dat de eerste wetten om Vision Zero te realiseren al van kracht zijn? Sinds juli 2022. En hier blijft het niet bij.

Wat houdt die wetgeving in?

Geen verkeersdoden als gevolg van de dode hoek. Dat is een van de eerste doelstellingen die met retrofitten gerealiseerd zal worden.

In plaats van eisen voor fabrikanten van voertuigen moet ook het rijdende wagenpark op de schop: retrofitten. Met een achteruitrijcamera bijvoorbeeld. De EU stelt dat er actieve bescherming moet zijn voor kwetsbare weggebruikers in de dodehoek.

Met een dodehoek camera zit je in dat geval goed. In tegenstelling tot een spiegel is deze namelijk actief. Dankzij een melding die afgaat als er iemand in je dodehoek staat en je tegelijkertijd je richting naar rechts aangeeft bijvoorbeeld. Handig.

Inzicht in alle wetgeving rondom dodehoek camera’s?

Dat kan. Download hier een checklist waar alle relevante wetten op een rijtje gezet zijn. Welke wetten waren al van kracht en welke wetten komen eraan? Wellicht nog belangrijker. Voor wie is het van toepassing?

Download

Voor alle weggebruikers binnen de EU. Wie niet aan de eisen voldoet kan aanzienlijke boetes verwachten. het is belangrijk om te weten dat je mogelijk op dit moment nog net aan alle eisen voldoet maar dat dit binnenkort kan wijzigen.

Bekijk de oplossingen per level. Voldoe nu aan de wetgeving met level 1 of aankomende decennia met level 3.

Of bekijk de checklist en download een overzicht in de wetgeving.

 

Heb je nog vragen?

We helpen je graag met jouw persoonlijke wensen. Samen kijken we naar de mogelijkheden. Dat is de kracht van Rietveld. Maatwerk, persoonlijke aandacht, korte communicatielijnen met altijd de Easy Mindset.

Afspraak maken